Groene tips

Om u als klant op weg te helpen hebben wij een aantal richtlijnen en tips opgesteld. U kunt het tuinonderhoud ook uit handen geven. De medewerkers van Rijkhoff Buunk Tuintechniek kunnen alle gewenste onderhoudswerkzaamheden snel en efficiënt uitvoeren.

Groeibegeleiding

Een nieuwe of gerenoveerde tuin oogt na aanleg niet onmiddellijk volwassen maar heeft ‘groeibegeleiding’ nodig. Regelmatig moet er bemest en/of gesnoeid worden. Het gazon vraagt bijvoorbeeld het hele jaar aandacht wil het er verzorgd uit blijven zien. In de zomer is sproeien vaak nodig om het gazon in de beplanting vitaal te houden. In de herfst moet het overtollige blad afgevoerd worden.Het uitvoeren van regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw tuin uitgroeit zoals het door de ontwerper bedacht is. In een mooie, verzorgde tuin met fris gazon en beplanting is het extra genieten!

Boomverzorging

Een mooie boom op een goede plaats geeft schaduw en zorgt ook vaak voor privacy. Helaas kunnen bomen plotseling gaan kwijnen als gevolg van bijv. een plaagdier of een schimmelinfectie. Vakkundig handelen kan in een aantal gevallen erger voorkomen. Soms is het nodig om een aangetaste boom te vervangen. Twijfelt u over de vitaliteit van een boom, dan kunnen wij u met bomen advies terzijde staan.

Andere adviezen

Bekijk hieronder al onze adviezen voor uw eigen tuin!