Is onderhoud wenselijk?

Loop jaarlijks tweemaal uw bomen na en beoordeel of onderhoud wenselijk is.

Enkele tips voor het verzorgen van uw bomen in de tuin:
  • Snoeien van bomen. Niet alle bomen kunt u in het voorjaar snoeien. Sommige bomen moeten jaarlijks worden gesnoeid voor een betere vruchtzetting zoals appelbomen en perenbomen. Wij raden u aan om het snoeiwerk van bomen over te laten aan een boomspecialist. Ook bij stormschade aan bomen kunt u het beste de hulp inroepen van een vakman. Buunk-Metze Hoveniers heeft een team van boomspecialisten in dienst.
  • Ziekten van bomen. Niet alle ziekten van bomen zijn behandelbaar. Wij adviseren u om zo snel mogelijk bij het constateren van een ziekte of plaagdier contact te zoeken met de boomspecialist. Bekende (moeilijk behandelbare) ziektes zijn bacterievuur, iepziekte, bloedingziekte bij kastanje. Zwammen en paddestoelen kunnen verzwakte bomen verder aantasten en zelfs doden.
  • Voorkom stamvoetrot. Bomen als bijv. de kastanje kunnen slecht tegen een met grond bedekte stamvoet. Hoog daarom nooit grond op tegen de voet van een boom.
  • Voorkom boomwonden. Voorkomen is beter dan genezen. Plaats boombeschermers of maaipaaltjes bij bomen die gemakkelijk kunnen beschadigen. Gebruik aluminium i.p.v. gegalvaniseerde bevestigingsmaterialen of een goed klemsysteem bij het ophangen van voederplanken en vogelhuisjes.

Rijkhoff Buunk Tuintechniek kan als hoveniersbedrijf de zorg voor het boomonderhoud overnemen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Bedankt voor uw bericht.

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals.

BEL DIRECT: 020 - 463 40 20
DIENSTEN