Prachtige frisse tinten kleuren de lente

Vroegbloeiende bloembollen dragen bij aan het ultieme voorjaarsgevoel. Prachtige frisse tinten kleuren de lente.

Enkele tips over het gebruik van knolgewassen:
  • Vorstvrij bewaren. Veel bollen en knollen zijn niet winterhard en moeten in het najaar worden gerooid. Voorbeelden van planten die in de winter vorstvrij moeten worden bewaard zijn dahlia, knolbegonia en Afrikaanse lelie (Agapanthus). Het beste is om deze planten te bewaren in een onverwarmde vorstvrije ruimte. Planten die het blad houden hebben in de winter licht nodig en bladloze knollen en bollen niet.
  • Bollen planten. In het najaar en winterperiode kunnen bollen geplant worden zolang het niet vriest. De diepte van het planten van de bol of knol hangt samen met de grootte. Als stelregel wordt gehanteerd: minstens evenveel grond boven de bol als de bol hoog is. Vaak vermeldt de verpakking de juiste plantdiepte, planthoeveelheid per m2 en de methode van planten. Het aantal geplante bloembollen zal in de loop van de jaren afnemen door vraat en rot. Grote hoeveelheden kleine bollen zoals anemonen, krokussen, sneeuwklokjes, sneeuwroem of winterakonieten kunt u met de hand verdelen en afdekken met een laagje tuinaarde. Bij de aanschaf van nieuwe bollen moet u erop letten dat de bollen in de verpakking niet te (ver)droog(d) of beschadigd zijn. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog is kunnen bollen gaan schimmelen en zullen ze ook niet uitlopen. Plant dus bollen en knollen in het jaar van aanschaf!
  • Vaste plantenvak opvrolijken. Het hoogtepunt van de bloeitijd van vaste planten is de zomer- en herfstperiode. U kunt een vaste plantenvak in de lente en vroege zomer extra kleur geven door bijvoorbeeld een mix van tulpen aan te brengen. Misschien is het een idee om de tulpkleur af te stemmen op de hoofdbloeikleur van het vaste plantenvak! Bijzonder mooi zijn ook combinaties van vaste planten met sieruien. Een prijswinnaar is de fraaie Allium ‘Purple Sensation’ maar ook de witte sieruien Allium ‘Mont Blanc’ en Allium ‘Mount Everest’ trekken behoorlijk de aandacht. Aan de voet van sieruien kunt u het beste een mooie (tuin) Geranium(ooievaarsbek)of Alchemilla (vrouwenmantel) planten. Het blad van de sierui wordt tijdens de bloei vaak geel en deze planten camoufleren het minder mooie blad.

Vragen over knolgewassen?

Rijkhoff Buunk Tuintechniek kan als hoveniers de zorg voor het planten van bollen overnemen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Bedankt voor uw bericht.

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals.

BEL DIRECT: 020 - 463 40 20
DIENSTEN