In het kort
Wanneer je geen wateroverlast wilt in je tuin, zorg dan voor een goede drainage. Het werken met grind en houtsnippers (halfverhard) helpt daar uitstekend bij!
← Terug naar overzicht
Onder andere:
  • Voorkomen wateroverlast
  • Slimme aanleg van tuin voor waterafvoer
  • Aanleg halfverharding
  • Verschillende materialen grind en split

Last van wateroverlast in de tuin en drainage aanleggen of eventuele problemen voorkomen? We zijn als hovenier gespecialiseerd in de aanleg van drainage, we zorgen er daarmee voor dat het water netjes weg kan lopen en u daar geen last van zal hebben. Uiteraard kunnen we u op voorhand adviseren over de verschillende mogelijkheden en aangeven hoe drainage voorkomt dat er bijvoorbeeld plassen blijven staan op de plaatsen waar uw kinderen graag in de tuin spelen.

Wateroverlast in de tuin verhelpen

Wateroverlast in de tuin laat zich relatief gemakkelijk verhelpen en valt bovendien uitstekend te voorkomen. Het is tijdens de ontwerpfase van belang om alvast rekening te houden met de drainage, op die manier kunt u eventuele wateroverlast zonder problemen voorkomen. Het is bijvoorbeeld van belang dat de bodem van de tuin niet te nat blijft, omdat het water dan niet weg kan.

Is er al sprake van wateroverlast, blijven er flinke plassen in de tuin staan? Kunnen de kinderen niet prettig spelen, omdat het water niet vlot genoeg weg zakt? We kunnen drainage aanleggen in de tuin om dergelijke problemen het hoofd te bieden. Uiteraard maken we op voorhand een inschatting van de mogelijkheden en kunnen we u op basis daarvan zowel onze werkwijze als de te verwachten kosten schetsen.

Drainage tegen verzakking

Drainage helpt wateroverlast te voorkomen of verhelpen, daarnaast is het een uitstekende methode om verzakkingen van het tuinpad en/of het terras tegen te gaan. Merkt u dat de bestrating ondanks het aantrillen van de bodem weg begint te zakken? Mogelijk ligt dit aan het gebrek aan drainage, het is iets dat we uitstekend voor u kunnen beoordelen. Aan de hand daarvan kunnen we u bovendien de mogelijkheden schetsen daar wat aan te doen.

Direct een offerte aanvragen of een afspraak maken om drainage aan te laten brengen? Bel ons voor de mogelijkheden.

Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen