In het kort

Nabestaanden zijn verantwoordelijk voor het grafonderhoud. Mist u de tijd of geeft u het onderhoud van het graf liever uit handen? Bel of mail ons

← Terug naar overzicht
Onder andere:
  • Voorkomen wateroverlast
  • Slimme aanleg van tuin voor waterafvoer
  • Aanleg halfverharding
  • Verschillende materialen grind en split

Drainage

Last van wateroverlast

in de tuin en drainage aanleggen of eventuele problemen voorkomen? We zijn als hovenier gespecialiseerd in de aanleg van drainage, we zorgen er daarmee voor dat het water netjes weg kan lopen en u daar geen last van zal hebben. Uiteraard kunnen we u op voorhand adviseren over de verschillende mogelijkheden en aangeven hoe drainage voorkomt dat er bijvoorbeeld plassen blijven staan op de plaatsen waar uw kinderen graag in de tuin spelen. 

Wateroverlast in de tuin verhelpen

Wateroverlast in de tuin laat zich relatief gemakkelijk verhelpen en valt bovendien uitstekend te voorkomen. Het is tijdens de ontwerpfase van belang om alvast rekening te houden met de drainage, op die manier kunt u eventuele wateroverlast zonder problemen voorkomen. Het is bijvoorbeeld van belang dat de bodem van de tuin niet te nat blijft, omdat het water dan niet weg kan. Is er al sprake van wateroverlast, blijven er flinke plassen in de tuin staan? Kunnen de kinderen niet prettig spelen, omdat het water niet vlot genoeg weg zakt? We kunnen drainage aanleggen in de tuin om dergelijke problemen het hoofd te bieden. Uiteraard maken we op voorhand een inschatting van de mogelijkheden en kunnen we u op basis daarvan zowel onze werkwijze als de te verwachten kosten schetsen.

Halfverharding

Halfverharding laten aanbrengen als sierbestrating? We maken gebruik van grind, split, steenslag, boomschors en aanverwante materialen. Heeft u een voorkeur voor houtsnippers of heeft u elders een ander materiaal gezien? Wij zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling van de tuin. Bovendien helpt halfverharding (eventuele ongewenste) bezoekers aan te horen komen, waardoor het u kan helpen de veiligheid te verhogen. Halfverharding is vooral een fijne tussenweg tussen een harde bestrating en een natuurlijk karakter in de tuin. Uiteraard kunnen we u op voorhand adviseren over de verschillende mogelijkheden, we kunnen u als hovenier voorbeelden laten zien van verschillende vormen van halfverharding.

Benieuwd naar de voordelen van halfverharding? Het is een materiaal dat uitstekend waterdoorlatend is, er zal geen water op blijven staan. Houd er wel rekening mee dat de fundering en de ondergrond hierop afgestemd dienen te zijn. Het regenwater zakt dan netjes weg, waardoor u geen last heeft van plassen in de tuin. Daar komt bij dat een halfverharding behoorlijk sterk en krachtig kan zijn, waardoor u er op verschillende plaatsen in de tuin gebruik van kunt maken.

U kunt bijvoorbeeld denken aan halfverharding voor een oprit. Houd er rekening mee dat het van belang is om rekening te houden met het grote gewicht van de auto. In de meeste gevallen is een steenachtige halfverharding het best geschikt voor de oprit. We zorgen daarmee voor een stevig en sterk geheel, dat het gewicht van de auto kan dragen en toch een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Een goed voorbeeld is siersplit. Het materiaal zorgt voor een zeer stabiele laag, de halfverharding is steviger dan het gebruik van grind. Meer weten over een halfverharding in de tuin, voor de oprit of elders? Neem contact met ons op voor meer informatie. We vertellen u er graag meer over of brengen u vrijblijvend een scherpe offerte uit.

Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen