Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen

Klassieke tuin in Amstelveen

Vanwege de representatieve functie, zowel zomers als ’s winters, is een relatief groot deel van de planten wintergroen.

Vanwege de representatieve functie, zowel zomers als ’s winters, is een relatief groot deel van de planten wintergroen.

De klassieke tuin

In tegenstelling tot in een achtertuin wordt er in een voortuin weinig geleefd. De voortuin heeft dan ook meer een representatieve functie. In het ontwerpplan van deze klassieke voortuin is de plaats van de voordeur het uitgangspunt. De centrale as duiden we vaak aan met de ‘hartlijn’. De hartlijn in dit ontwerpplan zorgt voor structuur en samenhang en maakt van huis en tuin één geheel. Drie Buxusvakken gevuld met lavendel en rozen zijn verdeeld over de beschikbare ruimte. Het middelste vak is precies vierkant en in dit vak is de fontein geplaatst. In de twee andere klassieke vakken zijn twee vazen geplaatst.

Beplanting

Vanwege de representatieve functie, zowel zomers als ’s winters, is een relatief groot deel van de planten wintergroen. De wintergroene hagen zijn gemaakt van Buxus sempervirens (Palmboompje) enTaxus baccata (Venijnboom).Het grote groene vak links van de poort in het tuinontwerp bestaat voornamelijk uit een groep Rododendrons. De smalle plantvakken in de rand zijn ingeplant met wintergroene bodembedekkers zoals Pachysandra terminalisen Vinca minor (Kleine maagdenpalm) en bladplanten (Hosta). Hierin zijn ook enkele Hydrangeas (hortensia’s) opgenomen voor de zomer en nazomerkleur.

Poorten en hekken

De toegangspoort naar de straat bevindt zich rechtsonder in het ontwerpplan. De stijl van deze mooie entree past uitstekend bij de stijl van de woning. Langs het trottoir is een lage muur met een hekwerk geplaatst om te voorkomen dat onbevoegden op het terrein kunnen komen. Aan de binnenzijde van het hek ligt een smalle plantstrook met o.a. mooie Hortensia’s. Deze bloeiende heesterbeplanting doorbreekt het stenige karakter van de muur en het straatwerk en draagt bovendien bij aan het romantisch klassieke karakter van de woning.

Straatwerk

De inritbestrating bestaat uit een puinfundering afgestrooid met maasgrind. Het straatwerk tussen de klassieke vakken bestaat uit gebruikte gebakken klinkers in een waalformaat. Het straatwerk is opgesloten door verdiept liggende opsluitbanden van beton.

Parkeren

Het rechterdeel van de woning is garage en hier zijn drie parkeerplaatsen gemaakt. Het is de bedoeling dat de beplanting, na enige jaren van groei, de auto’s vanaf de weg aan het zicht onttrekt. De grote groene cirkel op het ontwerpplan is de kroonprojectie van een grote boom. Door deze aan de zuidzijde van de parkeerplaatsen te planten staan minstens twee auto’s ’s middags in de schaduw.

Ornamenten

De klassieke ornamenten zijn speciaal voor deze tuin uitgezocht en besteld in Engeland. Het zijn replica’s van oude tuinornamenten. Voor deze crèmekleur is gekozen, omdat de witte ornamenten teveel contrast geven met de beplanting en de woning.

Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen
  • Voor direct contact:
    020 - 463 40 20

  • Mail ons