Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen

Moderne tuin Amsterdam-IJburg

Tuinontwerp van deze tijd

Aan de rand van de Randstad kom je soms een stukje paradijs tegen

Ontwerpplan

Het ontwerpplan voor deze tuin is gemaakt voor een woning met zwarte gevels op Amsterdam-IJburg (Het Kleine Rieteiland). Opvallend in de architectuur van de woning (Michel Post Architecten) is een doorgaande muur aan de straat. In dit zgn. gevelportaal is een brede opening gemaakt voor de entree. Omdat de ruimte rond het huis betrekkelijk klein is, zijn zowel de achtertuin als de voortuin voorzien van een modern leefterras. Een deel van de tuinmuur is voorzien van een halftransparant rooster en zorgt, samen met de klimplanten, voor extra privacy zonder een opgesloten gevoel te krijgen. De eenheid tussen beide leefterrassen wordt bereikt door de materiaalkeuze. De eenvoudige functionele vormgeving van de tuin en de keuze van het materiaal zorgen voor de juiste sfeer en passen goed bij de moderne woning. Een fraai bouwkundig detail in de architectuur van  de woning is te vinden in de oprit. Een deel van deze oprit wordt gevormd door een brug van roosters. De roosterbrug voert over een dieper gelegen patiotuin die in het ontwerpplan is ingeplant met sterke, niet tot weinig woekerende bamboe. Omdat de standplaats voor een deel van de dag in de schaduw ligt, is gezocht naar een bamboe die halfschaduw verdraagt.

Vlonders

De vlonders zijn gemaakt van een composiet, waarvan de planken niet geschroefd maar geklemd worden. Een vlonder van composiet oogt in het algemeen strakker dan een hardhouten (geschroefde) vlonder. Op een enkele plaats is een lijnrooster geplaatst van Tuinvisie om overtollig water goed af te kunnen voeren.

De oprit

De tegels in de oprit hebben het formaat van 1 bij 1 meter en zijn van antracietkleurige natuursteen. De tegels in de oprit zijn gesteld in beton om breuk door belasting van de auto te voorkomen. Naast de oprit is ruimte gereserveerd voor de berging van een container. De container wordt aan het oog onttrokken door wintergroene klimop-schermen. De tegels in de oprit hebben het formaat van 1 bij 1 meter en zijn van antracietkleurige natuursteen. De tegels in de oprit zijn gesteld in beton om breuk door belasting van de auto te voorkomen. Naast de oprit is ruimte gereserveerd voor de berging van een container. De container wordt aan het oog onttrokken door wintergroene klimop-schermen.

Een project in gedachten?

Heeft u een project in gedachten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Contact opnemen